
מענה יעיל לבכי (או במילים אחרות, מה עושים עם כל הבכי הזה...)
בואו נדמיין לרגע...
אתם שוכבים בתוך ערסל בחדר חשוך, הטמפרטורה מושלמת, אתם עטופים ומרגישים בטוחים. אתם חווים תנועה מבלי להרגיש מאמץ שרירי, אתם מרגישים שמלטפים אתכם. כשאתם רעבים, אוכל מגיע, כשאתם צריכים לשירותים זה פשוט קורה וכשאתם עייפים אתם פשוט "נופלים" לשינה. נשמע מושלם?
עכשיו דמיינו שאתם פותחים את העיניים ופתאום מוצפים בתאורת אצטדיון עם הרבה אנשים מסביב. אף אחד לא מחזיק אתכם, קר לכם, אתם לא מכירים אף אחד ואתם מרגישים לבד וחסרי בטחון.
איך תגיבו? אני הייתי בוכה. וכך בדיוק מרגיש תינוק...
התינוק שלנו היה 9 חודשים ברחם, במקום הכי מוגן, הכי בטוח והכי קרוב לאמא. הוא היה עטוף והרגיש מוחזק. מרגע הלידה הוא נמצא במקום שגורם לו להרגיש תלוש, חסר בטחון, חשוף לעולם ומבוהל. ומכיוון שהדרך היחידה שלו לתקשר איתנו ולעביר לנו את המצוקה שהוא נמצא בה היא לבכות, הוא בוכה, ולא מעט.
בחודשים הראשונים לחייו התינוק שלנו צריך להרגיש כמה שיותר כמו ברחם: מוגן, בטוח, עטוף, מעט גירויים וקרוב לאמא. התינוק שלנו מרגיש אותנו, מרגיש כשאנחנו חסרי ביטחון ואין לנו מושג איך להתמודד עם הבכי שלו. הוא מרגיש את התסכול ואת הלחץ שלנו.
מה שאנחנו צריכים לעשות זה להעביר מסר לתינוק דרך מגע, מסר שאומר "אנחנו כאן, אנחנו מחזיקים אותך, יחד נתמודד עם העולם".
איך עושים את זה:
- משתמשים במנח מערסל, כמו שהיו ברחם.
- נותנים תנועה, כאשר אנו מחזיקים את התינוק שלנו קרוב לגוף.
- משנים תנוחות אחיזה: על הכתף (ימין ושמאל), מערסלים, "נמר על העץ".
- נותנים מגע מסוגים שונים בכל הגוף (מגע עדין כמו ליטוף, ומגע עמוק כמו עיסוי).
- מדברים אליו. הוא שמע את קולנו ברחם, ומחוץ לרחם קולנו (של אמא ואבא) יעזור לו להיכנס לשקט.
אני ממליצה בחום על שימוש במנשא בד (גמיש ואלסטי) בתנוחת הערסול. בתוך המנשא התינוק מרגיש (כמעט) כמו ברחם. הוא מוחזק כנגד כוח הכובד, הוא חשוף למעט גירויים, הוא מרגיש קרוב לאמא ושומע את קולה. הוא עטוף, הידיים מגיעות לפה שלו והוא חווה תנועה. המנשא נותן מגע עמוק וכך התינוק שלנו לומד לחוש את עצמו.
אני גם ממליצה על שימוש במשטחים מערסלים (כמו על הידיים, פוף, מנשא, ערסל). ממליצה לגעת הרבה, לחבק, למעוך, לכווצ'ץ.
בסופו של דבר, תינוק אשר מרגיש בטוח יבכה פחות. כאשר אנחנו נרגיש בטוחים כהורים ביכולת שלנו לתת מענה נכון לתינוק שלנו, הוא ירגיש בטוח ומוגן יותר וידע שיש לו תמיד על מי לסמוך.