
אודות
שמי סער נוה, ילידת שנת 70, אמא של עמית ונשואה לשי.
את האימהות פגשתי בגיל מאוחר. כשחברותי חלמו על תינוקות אני חלמתי לפתוח בר משלי. כשהן גידלו ילד בן 12, אני הסתובבתי בחודש התשיעי להריון עם הבטן הגדולה בין השולחנות במסעדה שניהלתי והייתי בטוחה שאני אחזור לזה גם אחרי הלידה. תמיד הייתי בן-אדם של אנשים ותמיד הייתי בצד של לתת שירות לאחרים עם חיוך. במהלך ההיריון הייתי מאד מחוברת לבטן שלי ותשעת החודשים האלו היו חוויה נפלאה.
עמית נולד בניתוח קיסרי, ועל פניו הכל היה נהדר. חזרנו הביתה אחרי כמה לילות במלונית של בית-החולים. בבית הכל היה מסודר, בעריסה היו מצעים, הבגדים מקופלים בשידת ההחתלה, בקבוקים מסודרים על המדף, בקיצור הכל היה מוכן לקטן.
ואז הגיעו הטלפונים, הברכות, המבקרים והשאלות... נו, התאהבת בו כבר? אז זהו שעוד לא... לא הבנתי למה אני לא מתחברת אליו. הרי כשהיה בבטן דיברתי אליו כל יום, ניסיתי לדמיין איך הוא יראה, האם יהיה דומה יותר לי או לאבא שלו, ואיך אני מסתדרת איתו יופי-טופי בלי שום בעיות. אני מודה שהייתה זו תקופה מאד רגשית עבורי כשהבנתי לאט לאט שהורות זה קשה עד בלתי-אפשרי לפעמים, הן מבחינה פיזית והן מבחינה מנטאלית, ולא הכל ורוד...
חודשיים לתוך חייו של הקטנצ'יק, חברה טובה אמרה לי שתינוק צריך הורים שפויים. זו הייתה עצת המאה מבחינתי, עצה פשוטה שגרמה לי להבין כמה אני לא יודעת ומבינה, וזה שיש ממי ללמוד. אותה חברה נתנה לי מתנת לידה נפלאה – מפגש עם מדריכה להתפתחות תינוקות.
כבר אחרי המפגש הראשון הרגשתי טוב יותר עם עצמי. הבנתי שיש הרבה אימהות שמרגישות כמוני, שלא יודעות מה לעשות עם הבכי שלו, איך להחזיק אותו ושלא הכל מושלם כמו בסרטים. ראיתי במו עיני שיש דרכים להתמודד עם כל בעיה, וזה פשוט הקסים אותי.
כשחזרתי לעבודה אחרי חופשת הלידה, החלומות שלי כבר לא היו אותו דבר. לא רציתי לחזור מהעבודה מאוחר בלילה, רציתי להיות עם התינוק שלי. הפיטורין שלא אחרו לבוא היו מתנה, ואז גם הבנתי שאני רוצה לעשות משהו אחר בחיים, לשנות כיוון. נפגשתי עם יועצת הכוון-תעסוקתי ואחרי המפגש יצאתי עם תובנות – אני רוצה לעבוד עם אימהות ותינוקות, להיות שם עבורן כמו שהייתה המלווה ההתפתחותית עבורי.
משם הדרך ללימודים הייתה קצרה. נרשמתי לקורס מדריכים להתפתחות תינוקות במכללת צעד-ראשון ואחרי שנתיים של לימודים קיבלתי את התעודה.
היום אני יכולה לומר בלב שלם שאני שמחה ונרגשת לפגוש את האימהות, האבות והתינוקות ולקחת חלק בדרך שלהם להפוך למשפחה.